Očeta je doletela putika

Nekaj časa nazaj, sem opazil, da je oče začenjal dobivati zelo močne bolečine v sklepih, kar pa je močno vplivalo na to, kako se je premikal, saj se je moral po kakšni fizični obremenitvi, prec usesti in se malo odpočiti, saj so ga sklepi začeli preprosto tako boleti.

No tako pa sva se malo o temu pogovorila, ter sem ga le prepričal, da se je zaradi tega odpravil do zdravnika, saj je bil zelo trmast in je redko kdaj obiskal zdravnika. No tako pa je pri zdravniku dobil informacijo, da ga je doletela putika. Putika pa je bolezen, oziroma stanje, ko se nam v sklepih začne nabirati sečna kislina. To pa nato na nas vpliva tako, da so sklepi manj gibljivi in imamo zato lahko močne bolečine, ko se premikamo, ter nam to otežuje opravljati vsakodnevna opravila.

Nekega zdravila za putiko pa na žalost ni. Tako pa je lahko dobil samo razna zdravila, ki mu lahko zgolj vlažijo bolečine, katere mu povzroča putika. Nato pa mu je zdravnik predlagal še to, da se proba čim več gibati. Tako pa je lahko gibanje zelo dobro, če nas doleti putiko, saj je dobro da se sklepe čim bolj razgibava. To pa je seveda lažje reči kot pa narediti, saj nam putika povzroča bolečine pri kakršnem koli gibanju, tako da je bilo to za očeta kar težko, vsaj na začetku. 

Očeta je doletela putika

Skozi čas pa se je nato navadil na to, da se je vsak dan odpravil na kakšen sprehod, ter je pred tem vzel tista zdravila, proti bolečinam. Tako pa je skozi čas to tudi zelo pomagalo, tako da mu putika ni več povzročala takšnih bolečin. Zato pa se je tudi navadil živeti s putiko, saj so mu vsakodnevni sprehodi tukaj res zelo pomagali, da si je razgibal sklepe, kar pa je olajšalo bolečine, ki jih je povzročevala putika.